top of page
DSC_0819.jpg

Over mij

Mijn naam is Jurgen de Korte, in 1995 op deze wereld geland! Als kleine jongen van 5 jaar liep ik al regelmatig rond op menig boerenerf vlakbij, toen ik wat ouder was kon ik ook erg genieten van de grote tractoren die voorbij reden. Sinds 2013 ben ik in het weekend werkzaam op een Melkveehouderij, hierdoor is mijn hobby en passie ontstaan voor de agrarische sector, inclusief haar grote machines.

Om deze passie over te brengen aan anderen ben ik destijds mijn pagina op Facebook begonnen. Ik wilde al snel meer dan alleen het plaatsen van foto’s en het benoemen van de landbouwmachines in beeld. Ik wilde graag veel mensen bereiken om te laten zien wat er zoal gebeurt in de agrarische sector en wat er nodig is om het voedsel van alle dag te produceren. Momenteel heb ik met mijn Facebook, Instagram en Website een kleine 10.000 volgers en een gemiddeld bereik van zo’n 300.000 mensen per maand met mijn foto’s en berichten. Onvoorstelbaar!

Uiteindelijk is deze hobby een onderdeel van mijn leven geworden, door mijn momenten op de melkveehouderij te delen en om beeldmateriaal te voorzien voor bedrijven om zichzelf op de kaart te zetten met een Website of Social media pagina. Tegenwoordig is mijn fotografie uitgelopen tot een onderneming, zo voorzie ik (agrarische) bedrijven en/of (landbouw)fabrikanten van beeldmateriaal van machines, omslagfoto’s voor websites en/of social media, specifieke foto-opdrachten, promotiemateriaal en fotoafdrukken voor bedrijven of als relatiegeschenk.

Alles startte in 2017 zo onschuldig.. wat uitgedraaid is op een, positief, uit de hand gelopen hobby.

DSC_1806.jpg

“Een, positief, uit de hand gelopen hobby.”

Jurgen de Korte

HISTORIE

2013

In dit jaar begon ik met het werken bij een melkveehouderij, daar ben ik in aanraking gekomen met het loonbedrijf dat daar in het voorjaar de diverse grassnedes maaide en op ruggen legde. Maar ook het loonbedrijf wat het gras hakselde en in het najaar de mais kwam inkuilen. In de loop van de jaren ben ik met de Canon EOS 400D camera van mijn vader, op de fiets, het veld op gegaan om de eerste foto’s te maken.

2016

Een ”kiekje” uit 2016 van de John Deere tractoren en Krone vloot van Loon- en Verhuurbedrijf van Overveld.

20160702_080825.jpg

2017

In 2017 ontstonden de allereerste foto’s van Loon- en Grondwerken Greefs en Zn uit Horendonk, België.

IMG_3092.jpg

2018

Op 1 Oktober ontstond mijn Facebookpagina ”Loonwerkers Noord-Vlaams Brabant”, kocht ik mijn eigen Nikon D3400 camera en ben ik regelmatiger gaan fotograferen bij diverse Loonbedrijven. Op de fiets of met de auto reed ik met mijn camera een ronde, in de hoop iets moois voor de lens te krijgen.

In het begin van het jaar het mest injecteren, Wat een lucht!, maar wel een mooi gezicht! Daarna het grasmaaien, ruggen, oprapen of hakselen. Tussendoor een balenpers, een akkerbouwer of een dorsmachine en uiteindelijk de maisperiode in. Zo eindigde het jaar 2018 met 31 bezoeken aan diverse bedrijven en al snel volgde ook een profiel op Instagram.

DSC_0111.jpg

De eerste fotoserie in België, waar ik foto’s maakte van Loonbedrijf Oerlemans uit Rilland met een Fendt 930 Vario TMS en een Pöttinger CombiLine 7210.

DSC_1806.jpg

De oogst van aardbeienplanten door de Roosendaalse Aardbeien Plant Organisatie (RAPO) met 2 BasRijs rooiers!

2019

Dit jaar bracht mij veel nieuwe ervaringen, want ik bezocht niet alleen wel 99 bedrijven dit jaar! Ook ben ik in contact gekomen met diverse fabrikanten en kreeg zo ook mijn eerste opdrachten:

Zo mocht ik de uitnodigingsfoto voor de Agritechnica 2019 maken voor Vervaet Machinery en verscheen de foto van een Vredo VT-4556 DEMO machine als bestickering op de service-bus bij Vredo Dodewaard.

Daarnaast bezocht ik evenementen als: AgritechnicaWerktuigdagen Oudenaarde & Trekkertrek Wouw. Ook bracht ik een bezoek aan de fabriek van Vervaet Machinery en in reed ik in Oktober mee naar het Malieveld in Den Haag.

Tijdens het fotograferen in de agrarische sector werk je niet altijd met omstandigheden waarmee je cameramateriaal schoon blijft. Zo kwam er tijdens het wisselen van de camera lenzen stof in de camerabehuizing. Na de reiniging werden beide lenzen verkocht en vervangen door een nieuwe Sigma F 18-300mm f/3.5-6.3 DC lens.

DSC_4478.JPG
DSC_1891.JPG

2020

Na de Facebook en Instagram wordt op 26 Mei de website van de Loonwerkers Noord-Vlaams Brabant geopend. Op de website vind u onder andere, het Fotoalbum met de beste foto's, er is de mogelijkheid om Contact op te nemen en vanaf nu kunt u alle afgeronde opdrachten vinden in het Portfolio.

Zo ontwikkelde ik dit jaar een bedrijfspagina op Facebook voor Loonbedrijf Bemech en voor Agrarische Dienstverlening & Akkerbouwbedrijf J. Bogers, evenals het bijbehorende beeldmateriaal.

Ook leverde ik foto’s aan SV-Group voor online-en offline bedrijfsuitingen, voor de nieuwe product catalogus van Peecon, aan Cosun Beet Company voor de uitnodiging van een rooidemonstratie van suikerbieten en aan Zandbergen bedrijfsverzorging voor toekomstig promotiemateriaal.

Vanaf 9 December gaat Loonwerkers Noord-Vlaams Brabant een samenwerking met Fotocadeau.nl aan, waardoor er meer geboden kan worden dan enkel het voorzien van beeldmateriaal aan bedrijven. Ik kan nu (een) fotoafdruk(en) bieden op een 100*-tal verschillende producten om foto’s op te laten afdrukken, variërend van wanddecoratie, fotocollages, interieurdecoratie en meer! Interesse? Neem eens een kijkje in de Webwinkel!

*= Het aantal producten wordt in de loop der tijd uitgebreid naar het aanbod vanuit de samenwerkingspartner.

2021

Het begin van 2021 bracht de start van prachtige bedrijfsreportage van het complete machinepark van Loonbedrijf Rebbens BV

 

Op 9 November werd bekend dat mijn foto, genomen bij Loonbedrijf Oerlemans uit Rilland, DE foto zou zijn van de maand April op de wereldwijde KRONE Kalender 2022!

De interesse voor foto afdrukken oftewel fotoproducten groeide, zoals enkele mooie jubileumcadeau's voor Loonbedrijf Kennes. In de zomer van 2021 besloot ik mijn website, maar voornamelijk mijn webwinkel naar een hoger niveau te willen tillen. Met agrarische roots was Luctor Online de perfecte keuze en werd op 22 November de gloednieuwe website gelanceerd! 

Op 15 December kwam naar buiten dat ik niet alleen de Foto van de Maand: Augustus had gewonnen, maar ook de prijs voor: Beste foto van 2021 had binnengesleept bij de fotocontest van NutriNorm!

Net voor Kerst leverde ik samen met Landbouwtechniek P. Kriesels en de Kerstman zelf de nieuwe Valtra T195 af bij Snebo Onions Ossendrecht.

Ook leverde ik gedurende het jaar foto's voor: Online uitingen op de Social media van Duynie Feed, productfoto's van de Krone EasyCut R360 achtermaaier van Krone Agriculture, beeldmateriaal voor beursdecoratie aan Ploeger Machines BV en beeldmateriaal voor Karremans Agro.

DSC_8198.jpg
Jan-Feb-Mrt-Apr met arcering.jpg

2022

Aan het begin van het jaar kreeg ik de kans om in de rubriek 'In the Picture' van Hectares magazine te verschijnen. Met een uniek interview over mijn landbouwfotografie geef ik de lezer een kijkje naar de persoon achter de Nikon camera, waar mijn inspiratie vandaan komt, wat mijn hoogtepunten waren om te mogen fotograferen en meer.. [ Lees het hier! ]

Dit jaar verzorgde ik het beeldmateriaal voor de Open Dag van Loonbedrijf Wisse uit Meliskerke, een prachtig machinepark bij een warm zonnetje is de per-fecte combinatie! Ook is de website van Loonbedrijf Oerlemans uit Rilland voorzien van diverse foto's van de machines voor op de vernieuwde website.

Zo werd dit jaar de Dag van de Landbouw nóg mooier bij Luyckx nv, dankzij prachtige foto's van het machinepark van Loonbedrijf Gebr. Ooms uit Brecht tijdens de maisoogst van dit jaar. Een mooie bijdrage aan een belangrijke dag!

Ook leverde ik beeldmateriaal van diverse zelfrijders voor Oxbo International (Ploeger) en begeleidde ik Heijden Agro samen met Flying Pixels Photography het gehele groeiseizoen voor een compleet overzicht van alle werkzaamheden.

2023

Wordt vervolgd...

bottom of page